СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

5 Фев

Годишна реч "За състоянието на Съюза" на Доналд Тръмп Вашингтон, САЩ

Годишна реч "За състоянието на Съюза" на президента Доналд Тръмп на съвместно заседание на двете камари на Конгреса - Сената и Камарата на представителите. На 29 януари 2019 г. председателката на Камарата на представителите (долната камара) на Конгреса Нанси Пелоси изпраща официална покана на президента Доналд Тръмп да произнесе на 5 февруари речта си. 

Първоначално е планирано Доналд Тръмп да произнесе речта си на 29 януари 2019 г., но заради частичната парализа на работата на правителството поради липса на финансиране председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси оттегля поканата си и му поставя като условие да се споразумее с Конгреса за подновяване на работата на правителството, за да произнесе речта си. До кризата се стига, след като представителите на Републиканската и Демократическата партия не постигат компромис за финансирането на засилването на контрола по границата с Мексико, за което настоява президентът Доналд Тръмп.

Американските президенти използват годишните речи "За състоянието на съюза", за да изложат възгледите си за ситуацията в страната, да посочат приоритетите на вътрешната и външната си политика. Речите се произнасят по традиция от 1790 г., когато първият държавен глава на САЩ Джордж Вашингтон произнася такава реч в Ню Йорк.САЩ


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш