СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

5 Фев

Заседание по делото за фалита на КТБ Специализиран наказателен съд, София

Това ще бъде първото заседание по делото след влизане в сила на промените в Наказателния кодекс, според които в съдебната зала не трябва да се чете диспозитивът на обвинителния акт, а кратък доклад. Обвинителният акт по делото е внесен в Софийски градски съд на 20 юли 2017 г.

Делото е 400 тома, обвинителният акт е около 10 000 страници. Обвинението е за присвояване на над 2 млрд. лв. и за длъжностно присвояване на 205 млн. лв., изнесени в брой от трезора на КТБ, както и за престъпления по служба от служители на "Банков надзор" на БНБ. Основният обвиняем и сочен за ръководител на престъпната група по източване на банката е нейният бивш мажоритарен собственик Цветан Василев.

Обвиняеми по делото са 18 лица, сред които Снежанка Стефанова, Маргарита Голева, Александър Панталеев, Красимир Хаджидинев, Георги Христов, Мария Димова, Борислава Тренева, Маргарита Петрова, Елка Стойкова, Елена Индежва, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Илиан Зафиров, Георги Зяпков. Сред обвинените е бившият подуправител на БНБ Цветан Гунев. Делото се гледа в Специализирания наказателен съд, след като прокуратурата открива организирана престъпна група.Съд


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш