СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

5 Фев

Европейски форум по екоиновации "София тех парк"

21-и европейски форум по екоиновации в областта на качеството на въздуха, организиран от Генерална дирекция "Околна среда" на Европейската комисия, българското председателство на Съвета на ЕС и Министерство на околната среда и водите на България - продължава до 6 февруари.

Във форума ще участват министърът на околната среда и водите на България Нено Димов, генералният директор на Генерална дирекция "Околна среда" на Европейската комисия Даниел Калеха Креспо, председателят на парламентарната Комисия по околната среда и водите в Народното събрание на България Ивелина Василева и евродепутатът Искра Михайлова, както и представители на бизнеса и обществени организации, които са успели да разработят и внедрят ефективни нови технологии в областта на подобряването на качеството на въдуха и при осигуряването на финансиране на проекти за въвеждане на екоиновации в областта на енергетиката, транспорта и селското стопанство.

На форума ще бъдат обсъдени екологични иновационни решения за подобряване на качеството на въздуха. Основните приоритети на българското председателство на Съвета на ЕС в областта на политиката по околна среда ще бъдат кръговата икономика и екологичните иновационни инициативи, насочени към ефективното използване на ресурсите, намаляване на вредното въздействие върху околната среда и здравето на хората, включително посредством нови технологии. Акцент по време на председателството ще бъдат подобряването на качеството на атмосферния въздух и по-доброто регулиране.Технологични


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш