СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

4 Май

Кинофестивал "Трайбека" Ню Йорк, САЩ

Кинофестивалът ще бъде открит в театър "Аполо" със световната премиера на документалния филм на "Ейч Би О" за театър "Аполо" в Харлем на режисьора Роджър Рос Уилямс. филмът проследява 85-годишната история на театъра и поставянето в него на нова продукция, ще се състои в самия театър "Аполо".

Фестивалната селекция включва 103 игрални филма, 40 процента от които са режисирани от жени. Като режисьори на пълнометражни продукции ще дебютират актьорът и певец Джаред Лето с документалния филм "Един ден в живота на Америка", проследяващ отбелязването на 4 юли в един и същ ден в 50-те щата, и актьорът Кристоф Валц с трилъра "Джорджтаун", в който той изпълнява една от ролите заедно с Анет Бенинг и Ванеса Редгрейв. Сред филмите, които ще бъдат показани премиерно на кинофестивала са документалният филм "XY Челси" на режисьора Тим Травърс Хокинг за Челси Манинг, бившата информаторка на Уикилийкс, превърнала се в икона на транссексуалните, филмът "Номад: По стъпките на Брус Чатуин" на режисьора Вернер Херцог и документалният филм "След Паркланд" на Емили Тагучи и Джейк Лефърман. На фестивала ще бъдат показани и няколко музикални документални филми, сред които "Тихия" за басиста на "Ролинг Стоунс" Бил Уайман. Режисьорът Антоан Фукуа ще представи документалния си филм "Как е името ми" за Мохамед Али, продуциран от американския баскетболист Леброн Джеймс.

На 30 април 2019 г. в Центъра за изпълнителски изкуства на кинофестивала ще бъде отбелязана 30-годишнината на филма "Кажи нещо", като след юбилейната прожекция ще бъде организирана дискусия, в която ще се включат актьорът Джон Кюсак, режисьорът Камерън Кроу и изпълнителният продуцент Джеймс Л. Брукс. На кинофестивала ще бъдат отбелязани и 40-годишнината на филма "Апокалипсис сега" и 25-годишнината на "Хапки от реалността".САЩ


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш