СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

4 Май

Коронация на краля на Тайланд Банкок, Тайланд

Церемонии по официалната коронация на краля на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн . След коронацията на 4 май 2019 г., на 5 май 2019 г. ще се състои празнична процесия, а на 6 май 2019 г. крал Маха Ваджиралонгкорн ще се появи публично пред сънародниците си и пред чуждестранни представители.

Официалната му коронация е отлагана след едногодишния траур за кончината на баща му крал Пумипон Адулядет (Рама IX), кремиран на 29 октомври 2017 г. на погребална церемония в Банкок. На 1 декември 2016 г. на официална церемония в двореца в Банкок в присъствието на временния регент ген. Прем Тинсуланон, на министър-председателя Прают Чан-оча и на председателя на парламента Порнпеч Вичитчолчай престолонаследникът Маха Ваджиралонгкорн е провъзгласен официално за нов крал на Тайланд под името Рама Х след смъртта на крал Пумипон Адулядет (Рама IX) на 13 октомври 2016 г.

Маха Ваджиралонгкорн ще стане десетият крал от съществуващата от 234 години династия Чакри, основана от Рама Първи през 1782 г. Официалната му титла е "Негово величество крал Маха Ваджиралонгкорн Бодиндрадебаяваранкун".Азия


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш