СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

4 Апр

Заседание на Комисия по енергетика Народно събрание, в зала "Запад", 14.00 ч.

Открито заседание на парламентарната Комисия по енергетика, на което ще се проведе жребий за обновяване на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/.

Заседанието ще се излъчва в реално време в интернет на страницата на парламента. На 21 март 2018 г. Народното събрание приема процедурни правила за провеждането на жребий за обновяване на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/, за предлагане на кандидати за нови членове и процедура за избор от парламента. КЕВР ще се обнови чрез жребий двама членове със стаж в областта на енергетиката, един със стаж в областта на водоснабдяването и канализацията и един член измежду членовете с юридически стаж и стаж в областта на икономиката. Предвидени са три отделни тегления. При всяко теглене има по две кутия - в едната са имената на членовете на КЕВР, които участват в тегленето, а във втората - листчета с текст "мандатът се прекратява" и "мандатът не се прекратява". Гост на заседанието ще тегли листче от едната и от другата кутия.

Предложения за нови членове на КЕВР могат да се правят от народни представители или от парламентарни групи до 17 април включително. След това ще бъде извършена предварителна проверка от комисията по досиетата и изслушване на кандидатите в парламентарната комисия по енергетика. Гласуването за членове на КЕВР е явно, като за избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.Парламент


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш