СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

4 Мар

Дмитрий Медведев пристига в България София

Официално посещение на министър-председателя на Русия Дмитрий Медведев по покана на министър-председателя Бойко Борисов.

Дмитрий Медведев ще бъде посрещнат от Бойко Борисов на пл. "Св. Александър Невски" в София, след което ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния войн. По-късно двамата премиери ще проведат разговор на четири очи в сградата на Министерския съвет, последван от пленарна среща на двете делегации. Разговорите включват актуални въпроси на руско-българското търговско-икономическо, инвестиционно, научно-техническо и културно-хуманитарно взаимодействие, осъществяване на съвместни проекти в енергетиката, промишлеността, агропромишления комплекс, туризма и други области. По време на посещението е предвидена среща на министър-председателя Дмитрий Медведев с президента Румен Радев.

На 5 март министър-председателите на България и Русия ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма. Това ще е второ посещение в България на Дмитрий Медведев. През 2008 г. той е част от делегацията при официално посещение на президента на Русия Владимир Путин по покана на българския президент Георги Първанов (17-18 януари 2008) в качеството му на първи заместник министър-председател на Русия. От 2010 г. министър-председател на Русия не е бил на посещение в България след еднодневното посещение на министър-председателя Владимир Путин (13 ноември 2010) по покана на министър-председателя Бойко Борисов. Среща между премиерите на България и Русия е осъществена на 30 май 2018 г. в Москва, когато са обсъждали задълбочаването на икономическите отношения между двете страни.Министерски съвет


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш