СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

4 Фев

"Зимни акценти" - Българско изкуство от 20-ти и 21-ви век Галерия "Нюанс", ул. "Иван Денкоглу" 41, София

Изложбата "Зимни акценти" - Българско изкуство от 20-ти и 21-ви век, с която галерия "Нюанс" ще посрещне новата година е истински подарък за сетивата на любителите на изкуството.

 

Арт салонът представя съчетание на творби от старите майстори до най-младите имена в съвременните визуални изкуства. Официалното откриване бе на 22-ри декември, а изложбата ще остане отворена чак до 7 февруари 2017 г.

 

Колекционер, приятел или случаен минувач, вие ще се почувствате озарен от енергията, таланта и въображението на представените автори.

 

Пред вас ще се отворят прозорци към близки и далечни времена, някои приказни, други реалистични, някои пъстри и смели, други притихнали в нежните нюанси на очакването.

 

Тази година галерията отправя специално предизвикателство към млади хора, които искат да инвестират в изкуство или да направят ценен подарък на свои близки. За това галерията е поканила и млади автори, с произведения на достъпни цени, но с висока естетическа и художествена стойност.

 

Българско изкуство от 20-ти и 21-ви век представя голямо разнообразие от техники и материали на творбите - живопис, графика, рисунка, скулптура, керамика, ръчно изработена хартия, в широк ценови диапазон - от 300 до 150 000 лв.

 

Пътешествие, предложено с изискан вкус и автентично вдъхновение от художничката галеристка Лили Владимирова и нейния екип.

 

Изложени са творби на Атанас Михов, Наполеон Алеков, Александър Мутафов, Ярослав Вешин, Иван Мърквичка, Енчо Пиронков, Златю Бояджиев, Николай Панайотов, Светлин Русев, Цветелина Спиридонова, Любен Зидаров, Иван Михайлов-Жани, Петър Георгиев-Рей, Мария Ножарова, Лили Владимирова, Йордан Гешев, Пенчо Балкански, Дарина Янева, Росен Тошев, Владимир Пенев, Гергана Минкова и Стоимен Стоилов.

 

За феновете на авторската бижутерия галерията предлага изящните малки пластики на Ивайло Дженев и фините изработки на Чавдар Чушев.

 

С тази изложба галерията се надява да удовлетвори естетическите предпочитания на всеки един от посетителите и той да съумее да открие своята "частица" изкуство, което да му донесе празнично коледно настроение и надежда за успешна Нова Година!Изложби


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш