СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

4 Окт

Проектът "Хуморът - живото наследство" Габрово

Актьорите от Драматичния театър "Рачо Стоянов" в Габрово представят проекта "Хуморът - живото наследство" - продължава до 6 октомври.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата, в рамките на комуникационната стратегия на България за Европейския съюз и представя по нов и нестандартен начин известните габровски шеги чрез средствата на съвременното театрално изкуство и холографската техника. В сценични площадки ще се превърнат три местни музея - етнографският музей на открито "Етър", Домът на хумора и сатирата и Интерактивният музей на индустрията. Габровските актьори, с помощта на видеозаснемане и чрез холограмна прожекция, ще се появяват изненадващо в музеите в най-посещаваните часове и ще разиграват анекдоти пред посетителите. Инсталацията ще бъде отворена в последната седмица на септември в музея "Етър".

От 1 до 6 октомври ще бъде изложена в Дома на хумора и сатирата, а от 7 до 11 октомври - в Интерактивния музей на индустрията. Във всеки музей ще се представят различни габровски шеги, а холограмните инсталации ще бъдат достъпни за посетителите и след приключването на проекта.Театър, Опера, Балет


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш