СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

30 Апр

Конференция "Двойният стандарт при храните в ЕС" НДК

Международна конференция на високо равнище на тема: "Двойният стандарт при храните в ЕС, да сложим проблема на масата", организирана от българското председателство на Съвета на ЕС.

Форумът ще се проведе под патронажа на министър-председателя на българия Бойко Борисов. Организатор на събитието е омбудсманът на България Мая Манолова в партньорство с Министерството на икономиката, Министерството на земеделието, храните и горите, Министерството на здравеопазването, Комисията за защита на потребителите и Българската агенция по безопасност на храните. В конференцията ще участват еврокомисарят за правосъдието, потребителите и равенството на половете Вера Йоурова, еврокомисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, министри на икономиката, на земеделието и на здравеопазването на държавите членки на ЕС, както и ръководители на съответните национални органи за защита на потребителите и за безопасност на храните, евродепутати, депутати от националния парламент, посланици и др.

Целта на конференцията е да се обсъди възможността за решаване на проблема с двойния стандарт при храните в страните от Европейския съюз, като бъде прието ново законодателство или промени в сега действащите директиви на ниво Европейски съюз, които да забранят разпространяването на храни под един и същи бранд с различни съставки. В момента в различните държави членки на ЕС се предлагат едни и същи хранителни продукти под една и съща търговска марка с различни съставки. На форума ще бъде обсъдена и темата за създаването на единен европейски орган, който да следи за наличието на двойни стандарти при храните.България и ЕС


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш