СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

3 Мар

Програма "Обичам българската музика" Концертен комплекс "България", 10.30-22.00 ч

Програма "Обичам българската музика", с която ще бъде тържествено отбелязан националният празник - 3 март (Ден на освобождението на България от османски иго /1878/) , и 140-годишнината от освобождението на страната.

Програмата през 2018 г. е част от поредицата концерти "Музиката на Европа" и в продължение на 12 часа музиканти и изпълнители от Софийската филхармония, Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", музикалните училища от страната и други ще представят произведения от български композитори. Проектът "Музиката на Европа" се реализира с финансовата подкрепата на "Културната програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г." на Национален фонд "Култура".

Концертите се провеждат всеки понеделник от 19:00 ч. от м. януари до м. юни 2018 г. в концертен комплекс "България". Концертът за България е на 3 март заради националния празник на страната. Първият концерт от поредицата "Музиката на Европа" е посветен на Естония - страната, от която България приема от 1 януари 2018 г. председателството на Съвета на ЕС. Последният концерт в цикъла е посветен на Австрия - страната, която ще приеме председателството на Съвета на ЕС от България.Концерти


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш