СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

3 Мар

Тържествено отбелязване на 3 март

Служебният министър на отбраната Стефан Янев и изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще участват утре в церемонията по издигане на Националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в столицата, съобщиха от МО.
Церемонията ще започне в 11.00 часа.


По повод на Националния празник - 3 март, в 12.00 часа ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред Президентството.


Тържествената проверка /заря/ в чест на 139-та годишнина от Освобождението на България ще се състои от 18.30 часа пред Народното събрание. В церемонията ще участват военнослужещи от военните формирования 28 860 - Горна Малина, 42 600 - Мусачево, 22 320 - Божурище, както и военнослужещи от Националната гвардейска част със знамената-светини - Самарското знаме - знамето на 3-та дружина на Българското опълчение, щандарт на 1-ви конен полк, знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, знаме на 15-ти пехотен Ломски полк, знаме на 13-ти пехотен Рилски полк, знаме на 24-ти пехотен Черноморски полк, знаме на 25-ти пехотен Драгомански полк, знаме на 31-ви пехотен Силистренски полк.


Командващ на тържествената проверка ще бъде командирът на Националната гвардейска част бригаден генерал Илко Йорданов.
Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържественото отбелязване на Националния празник - 3 март в цялата страна.Официални


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш