СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

3 Дек

Гласуване в Комисията по транспорт и туризъм в ЕП Страсбург, Франция

Гласуване в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент на измененията във втората част на "Пакет за мобилност".

На 3 октомври 2018 г. Петър Курумбашев, член на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент в качеството му на докладчик в сянка, внася предложения за изменение на общите правила за достъп до международния пазар на автобусни превози. Той предлага всяка държава членка на ЕС да решава сама за себе си за достъпа на чужди компании до вътрешни автобусни линии. Според него във втория пакет "Мобилност" - така, както е предложено от Европейската комисия, се предвижда всички превози, които са над 100 км, да бъдат либерализирани, т.е. да могат и чужди превозвачи да извършват тези превози. Предложението на българския евродепутат е да няма такъв праг от 100 км.

Друго предложение е уеднаквяване на правилата за каботажните операции, осъществявани в международния товарен транспорт и в международния автобусен транспорт. Петър Курумбашев предлага и премахване на задължението на държавите членки да създават нов регулаторен орган, тъй като в повечето държави членки функционирането на пазара на автобусния транспорт се осъществява от компетентни органи, като Министерство на транспорта, например, поради което създаването на нов, би довело до високи допълнителни разходи и още бюрокрация.Европа


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш