СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

3 Окт

Европейския стълб на социалните права Брюксел, Белгия

Конференция, посветена на Европейския стълб на социалните права, организирана от Европейския икономически и социален комитет (ЕESC). Основна тема на конференцията ще бъде 20-ият и последен принцип на Европейския стълб на социалните права - "достъпът до основни услуги" или правото на основни услуги, най-важни за ежедневния живот на хората.

На 17 ноември 2017 г. по време на среща на високо равнище за справедливи работни места и растеж в Гьотеборг, Швеция, Съветът на ЕС, Европейският парламент и Европейската комисията прокламират и подписват Европейския стълб на социалните права. Той има за цел засилване на достиженията в областта на социалното право и осигуряване на по-ефективни права на гражданите. Насочен е към въпросите на заетостта и социалната защита, както и към приспособяването на европейския социален модел към предизвикателствата на 21 век.

Целта на стълба е да допринесе за социалния напредък чрез подкрепа за справедливи и добре функциониращи пазари на труда и социални системи. В него са заложени 20 принципа и права, разпределени в три категории: равни възможности и достъп до пазара на труда, динамични пазари на труда и справедливи условия на труд, публична подкрепа/социална закрила и приобщаване.ЕС


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш