СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

28 Яну

Наградите на Лондонските кинокритици

Церемония в хотел "Мейфеър" за връчване на наградите на Дружеството на лондонските кинокритици.

Номинациите са обявени на 20 декември 2017 г. Филмът "Три билборда извън града" на Мартин Макдона получава най-много номинации - седем, сред които за най-добър филм, най-добър британски/ирландски филм, най-добър режисьор (Мартин Макдона), най-добра актриса (Франсис Макдорманд). С по шест номинации са филмите "Лейди Макбет" и "Призрачна нишка".

В категорията за най-добър филм освен "Три билборда извън града" са номинирани още филмите "Призови ме с твоето име", "Дюнкерк", "Проектът Флорида", "Бягай!", "Божия земя", "Нелюбов", "Лейди Бърд", "Призрачна нишка" и "Формата на водата". С номинации за най-добър британски филм освен "Три билборда извън града" са "Дюнкерк", "Божия земя", "Лейди Макбет" и "Падингтън 2". Мартин Макдона ще се съревновава за категорията най-добър режисьор с Шон Бейкър за "Проектът Флорида", Гийермо дел Торо за "Формата на водата", Лука Гуаданино за "Призови ме с твоето име" и Кристофър Нолан за "Дюнкерк".

Освен Франсис Макдорманд за "Три билборда извън града" в категорията за най-добра актриса са номинирани Сали Хокинс за "Формата на водата", Изабел Юпер за "Тя", Анет Бенинг за "Филмовите звезди не умират в Ливърпул" и Флорънс Пю за "Лейди Макбет". Носителят на отличието за най-добър актьор ще бъде избран измежду Тимъти Шаламе за "Призови ме с твоето име", Даниъл Дей-Луис за "Призрачна нишка", Джеймс Франко за "Катастрофалният артист", Даниел Калуя за "Бягай!" и Гари Олдман за "Най-мрачният час".

С наградата "Дилис Пауъл" за постижения в киното ще бъде удостоена британската актриса Кейт Уинслет.Европа


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш