СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

27 Авг

Празниците на изкуствата "Аполония" Созопол

33-о издание на Празниците на изкуствата "Аполония" (26 август-5 септември).

Фестивалът ще бъде открит с концерт премиера на "Мистерията на българските гласове" под диригентството на Дора Христова. Следващите вечери на сцената на Амфитеатъра ще излязат изпълнители като Лили Иванова, Камелия Тодорова, Орлин Павлов, Люси Дяковска. Премиерен концерт за България и Европа ще изнесе и камерният ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров и солисти Георги Василев и Красимир Щерев. Джаз концертите на фестивала ще се състоят в Клуб Аполония/Сцена ОББ, с известни изпълнители като Живко Петров, Ангел Заберски, братя Владигерови и много други. Специален акцент в програмата ще бъде майсторският клас на оперната певица Красимира Стоянова във ваканционното селище "Санта Марина" в Созопол (2-6 септември 2017). Театралните постановки и кино прожекциите ще бъдат на сцената на читалище "Отец Паисий".

На фестивала ще бъде представен спектакълът "Class" - постановка на Театър 199. На сцената на Археологическия музей акцентът пада върху класическата музика, с множество български изпълнители, връщащи се в родината специално за събитието. В Художествената галерия творци като Захари Карабашлиев, Милен Русков, Александър Секулов и други ще представят най-новите си произведения. В програмата на фестивала са 10 театрални постановки,?? 11 класически концерта , 11 музикални събития, 7 изложби, 19 представяния на книги и срещи с автори, 7 кинопрожекции, 10 джаз концерта. Организатор Празниците на изкуствата "Аполония" е фондация "Аполония", създадена през 1991 г.

Първото издание на фестивала се провежда през 1984 г. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.Култура и изкуство


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш