СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

27 Юни

Лидерство в цифровата икономика Зала "Арена Армеец"

Среща на високо равнище на тема: "Лидерство в цифровата икономика", среща на инвеститорите и конференция "Дигитална България" в рамките на "Webit.festival Europe 2018" (25-27 юни 2018), организиран от българското председателство на Съвета на ЕС.

На срещата ще бъдат дискутираме идеите за иновации чрез законотворчество, регулации, интелигентна специализация на страните от Центрана и Източна Европа. "Webit.festival Europe 2018" е част от Европейската седмица на цифровите технологии и иновациите и се организира от "Webit foundation" под патронажа на министър-председателя на България Бойко Борисов, комисаря по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Министерството за българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

В "Webit.festival Europe 2018" ще участват над 7000 души от над 100 страни, сред които 1500 политически лидери от Европа и света (държавни ръководители, еврокомисари, министри, кметове, евродепутати), представители на бизнеса, предприемачи, учени и експерти в дигиталната икономика. Ще бъдат представени и най-добрите 200 стартиращи компании в Европа. "Webit.Festival Европа 2018" ще бъде домакин на над 15 паралелни събития.България и ЕС


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш