СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

27 Яну

Наградите на Гилдията на филмовите актьори Лос Анджелис, САЩ

Церемония за връчването на наградите на Гилдията на филмовите актьори.

Номинациите са обявени на 12 декември 2018 г. Музикалната драма "Роди се звезда" води с четири номинации за кинонаградите. В категорията за най-добър актьорски състав са номинирани "Роди се звезда", "Черната пантера", "Черен в клана", "Луди богаташи", "Бохемска рапсодия". В главните роли на "Роди се звезда" са Брадли Купър и Лейди Гага. И двамата са номинирани за индивидуални награди за изпълнението във филма. Номинация получава и Сам Елиът за актьор в поддържаща роля. Оливия Коулман, Рейчъл Вайс и Ема Стоун от "Фаворитката" са номинирани за индивидуални награди. Емили Блънт получава две номинации - за актриса в главна роля в "Мери Попинз се завръща" и за поддържаща роля в "Нито звук". Другите номинирани за най-добра актриса освен Емили Блънт, Лейди Гага и Оливия Коулман са Глен Клоуз ("Съпругата") и Мелиса Маккарти ("Можете ли да ми простите").

В категорията за най-добър актьор са номинирани Брадли Купър, Крисчън Бейл "Вице" ("Vice"), Рами Малек ("Бохемска рапсодия"), Виго Мортенсен ("Зелената книга") и Джон Дейвид Уошингтън ("Черен в клана"). Махершала Али ("Зелената книга"), Тимъти Шаламе ("Прекрасно момче"), Сам Елиът ("Роди се звезда"), Адам Драйвър ("Черен в клана") и Ричард Грант ("Можете ли да ми простите") са номинирани за наградата за актьор в поддържаща роля.

Номинации за актриса в поддържаща роля получават Ейми Адамс ("Вице"), Емили Блънт ("Нито звук"), Марго Роби ("Кралицата на Шотландия"), Ема Стоун и Рейчъл Вайс за "Фаворитката". В телевизионните категории най-много номинации - по четири, получават "Удивителната г-жа Мейзъл" и "Озарк". "Бари", GLOW, "Историята на прислужницата" и "Методът Комински" са с по три номинации. За най-добър актьорски състав в драматичен сериал са номинирани "Американците", "Обадете се на Сол", "Историята на прислужницата", "Озарк", "Това сме ние".

За най-добър актьорски състав в комедиен сериал са номинирани "Атланта", "Бари", GLOW, "Удивителната г-жа Мейзъл" и "Методът Комински". Американският актьор Алън Алда ще получи наградата за цялостно творчество, което се присъжда на защитавалите "най-хубавите идеали на актьорската професия".САЩ


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш