СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

23 Сеп

Финансовия директор на "Хуавей" застава пред съда Ванкувър, Канада

Пред съда трябва да се яви главният финансов директор на китайската технологична компания "Хуавей" г-жа Мън Ванчжоу. На 8 май 2019 г. Мън Ванчжоу се изправя пред съд във Ванкувър, когато нейните адвокати оспорват ареста й и настояват за смекчаване на условията, при които тя е пусната под гаранция.

По искане на американските власти 46-годишната Мън Ванчжоу, дъщеря на основателя на компанията "Хуавей", е арестувана на 1 декември 2018 г. във Ванкувър в рамките на разследване за нарушаване на американски търговски санкции срещу Иран. САЩ я обвиняват, че е подвела международни банки относно контрола на "Хуавей" върху компания, действаща в Иран. Това подвеждане е изложило банките на риск от нарушаване на американските санкции срещу Иран и от сериозни глоби.

На 11 декември 2018 г. съд в Канада пуска Мън Ванчжоу под гаранция от 10 млн. канадски долара (7 млн. щатски долара), очаквайки евентуално екстрадиране в САЩ. Очаква се съдът да започне да разглежда по същество искането за екстрадиция на Мън Ванчжоу в САЩ не по-рано от м. януари 2020 г.Съд


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш