СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

23 Мар

Публична лекция на Бас Лансдорп Ивент Център, зала "Сигма", София

Публична лекция на главния изпълнителен директор на холандската организация Mars One Бас Лансдорп на тема "Следваща цел: Марс".

Бас Лансдорп - основател на най-голямата частна инициатива за заселване на Червената планета Mars One, ще представи пред българска публика отговори на фундаментални въпроси, свързани с бъдещето на човечеството. Идеята на холандската организация е да засели първата човешка колония на Марс. Няколко мисии ще бъдат изпълнени, като крайният срок, в който ще бъдат изпратени хора, е през 2032 г. Към февруари 2018 г. вече са избрани 100 доброволци, които са готови да отпътуват с еднопосочен билет.

Лекцията на Бас Лансдорп в София се организира от фондация Elevate с подкрепата на Холандската търговска камара. Партньори на събитието са Институтът за космически изследвания и технологии при Българската академия на науките, Катедра Астрономия на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Атлантическият Клуб в България и др. Българската телеграфна агенция е медиен партньор на събитието.Балкани през месец Март

25

Мар

Национален празник на Гърция

Балкани


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш