СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

22 Юни

Фестивал за съвременна фотография "Фотофабрика" София

Четвърти фестивал за съвременна фотография "Фотофабрика" под мотото: "Отблизо".

Предвидени са три големи изложби и над десет съпътстващи събития. Темите от програмата са фокусирани върху малките събития и хората, без които голямата картина на света днес е неосъществима. За първи път в България ще бъде организирана  изложба на един от основоположниците на фотожурналистиката Робер Доано. Негови творби ще бъдат изложени в Регионален исторически музей - София от 15 май до 15 юни 2017 г.

От 9 май до 18 юни 2017 г. Софийската градска художествена галерия ще представи за пръв път пред публика изложбата на италианския фотограф Алекс Майоли "Аз, моя милост и ЕС", проект, създаден за "Фотофабрика". В Националната галерия - "Двореца" от 15 юни до 23 юли 2017 г. може да бъде видяна изложбата "С отворена уста" на Кристина Гарсия Родеро. В програмата на "Фотофабрика" са включени и проекти на български фотографи. Фестивалът включва и изложба на испански фотокниги в Институт "Сервантес" от 5 до 19 юни 2017 г.

Ще бъде организиран и фотомаратон, който ще се проведе на 7 юни и ще даде възможност на любители фотографи да се състезават със снимки, направени в рамките на деня по зададени теми. Традиционните за фестивала изложби на открито с кадри на агенциите "Ройтерс" и "Гети Имиджис" ще бъдат представени на Моста на влюбените зад НДК от 2 май 2017 г., а от 16 май на оградите на две столични училища - 120 ОУ "Г. С. Раковски" и Национално музикално училище "Любомир Пипков".Фотография


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш