СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

22 Фев

Връчването на филмови награди "Сезар" Париж, Франция

Церемония за връчването на 44-ите филмови награди "Сезар".

Наградите са считани за френски еквивалент на наградите на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) и американските филмови награди "Оскар". На 23 януари 2019 г. са обявени номинациите за наградите. Филмите "Голямото къпане" на режисьора Жил Льолуш и "До попечителството" на режисьора Ксавие Льогране са с 10 номинации за наградите "Сезар". Освен тях в категорията за най-добръ филм са номинирани и филмите "Братята Систърс" на Жак Одиар, "Болка" на Еманюел Финкел, "На свобода" на Пиер Салваторе "Ги" на Алекс Луц и "Сирачето" на Жана Ери.

В категорията за най-добър актьор са номинирани режисьорът Жил Льолуиш за участието му във филма "Сирачето" и актьорите Едуар Баер, Ромен Дюрис, Венсан Лакост, Пио Марнай и Дени Меноше. В категорията за най-добра актриса са номинирани Елоди Буше, Сесил дьо Франс, Леа Дрюкер, Виржини Ефира, Адел Анел, Сандрин Киберлен и Мелани Тиери. Американският актьор, режисьор и основател на кинофестивала "Сънданс" 82-годишният Робърт Редфорд ще бъде удостоен с почетна награда "Сезар".

Сред предишните носители на почетната награда "Сезар" са били актьорите Джордж Клуни, Майкъл Дъглас, Мерил Стрийп, Шон Пен. Робърт Редфорд е известен с ролите си във филмите "Буч Касиди и Сънданс Кид", "Ужилването", "Великият Гетсби", "Цялото президентско войнство", "Шпионски игри", както и като режисьор на редица ФИЛМИ, сред които "Обикновени хора", "Телевизионно състезание", "Офицери и пешки".Европа


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш