СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

22 Дек

Национален фестивал "Детска мелодия на годината" НДК, зала 1

Заключителен гала концерт на първия Национален фестивал за нови детски песни "Детска мелодия на годината", на който ще бъдат представени 14-те финални песни с изпълнение на живо от децата - изпълнители.

Песните ще бъдат оценявани от професионално жури, съставено от изтъкнати специалисти в областта на детското творчество, както и от детско жури, в което ще участват деца с таланти в различни области на творчеството и науката. Песента победител и подгласните ? песни, ще бъдат определени чрез сбор от вота на професионалното жури, детското жури и телефонния вот на публиката. Фестивалът се организира от сдружение "За българската музика и изкуство" с подкрепата на Българското национално радио /БНР/, което популяризира създадените за фестивала песни. Съорганизатори са Съюзът на българските композитори и Държавната агенция за българите в чужбина.

Идеята на културното събитие е да приобщи младите хора в България и по света към българския дух и култура чрез нови, стойностни детски песни, както и да даде ново развитие на творческите отношения между композитори, поети, вокални педагози и талантливи момичета и момчета от цялата страна от 7 до 14 години.Концерти


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш