СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

21 Апр

Фестивал "Семе българско" под мотото "Ние сме България" Градски парк "Казармите", Севлиево

Програмата включва изложение на български продукти, демонстрации, конкурси, изложби и благотворителни каузи. Тъй като фестивалът съвпада с пролетните празници Лазаровден и Цветница, първия ден ще бъде представен обичаят "Лазаруване". Ще бъде показана и българската обредност, свързана с хляба.

През двата фестивални дни ще има изпълнения на ансамбъл "Тракия", Илия Луков, Яница, ансамбъл "Развитие", Севлиевската духова музика, ансамбъл "Габровче", Работилницата за народни танци "Бяла Българка", вокалните формации "UpStreem Voices" и "Децата на Севлиево", читалищни състави, даровитите деца от детските градини в Севлиево. Новата инициатива "Дом за семена" ще отправи предизвикателство към всички, които желаят да донесат и да вземат за своите градини семена от български сортове в специално монтирана инсталация в парк "Казармите".

Фондация "Искам бебе" и тази година е партньор на фестивала, а севлиевските деца за шеста поредна година ще творят на тема "Цветни детски мечти" в името на най-благородната кауза - появата на нов човешки живот. Събраните средства от благотворителния базар ще бъдат дарени на севлиевска двойка с репродуктивни проблеми.Фестивали


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш