СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

20 Апр

Обучение за новаторство: От цифрови потребители до цифрови създатели "София тех парк"

Конференция на тема: "Обучение за новаторство: От цифрови потребители до цифрови създатели", организирана от българското председателство на Съвета на ЕС съвместно с съвместно Министерството на образованието и науката на България и Генерална дирекция "Образование, младеж, спорт и култура" на Европейската комисия - продължава до 20 април.

На откриването на конференцията встъпителни речи ще произнесат заместник министър-председателят на България Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на София Йорданка Фандъкова, еврокомисарят за образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич и еврокомисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел. В конференцията ще участват над 300 представители на европейските институции, неправитествени организации и заинтересовани страни.

Целта на форума е да се обърне внимание на необходимостта от повишаване на цифровите умения и компетентности в Европа, както и да се подкрепят младите хора при използването на технологии за творчество, получаване на знания и ефективно обучение. Форумът е свързан с два от основните приоритети на българското председателство - цифровите умения и младежта, както и целите на политиката на Плана за действие в областта на цифровото образование, приет от Европейската комисия през януари 2018 г.България и ЕС


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш