СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

20 Апр

Кинофестивал "Master of Art"

Прожекциите са в кината "Люмиер Лидл", "Одеон", G8 и Евро Синема. Организатори са НДК, продуцентската компания "Спотлайт" и фондацията "Мастер оф Арт".

Във вечерта на откриването, в кино "Люмиер Лидл" ще бъде премиерата на "Кой се страхува от Юлия Кръстева?" - първият български документален портрет на една от най-влиятелните личности в съвременния културен свят. Копродукцията на БНТ, НДК и Wonderland Productions показва фрагменти от житейския и творческия път на живеещата във Франция българка Юлия Кръстева - лингвист, философ, психоаналитик, писателка, атеистка, феминистка, съпруга и майка. Искра Ангелова е сценарист на филма и сърежисьор с Милена Гетова.

В афиша на фестивала са над 60 заглавия. Документалните филми, всички премиерни за България, са посветени на големи имена в световното изкуство и култура, между които Клод Моне, Йеронимус Бош, Пикасо, Ян Флеминг, Йосиф Бродски, Дейвид Линч. Целта на феста е да представя най-добрите документални филми в областта на музиката, танца и театъра, изобразителните изкуства, архитектурата, дизайна и литературата, както и рекламни артпродукции, създадени след 1 януари 2015 г. Тазгодишното издание има и две нови категории - съвременно изкуство, артинсталации и протестно изкуство и артвидеоигри.Кино


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш