СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

20 Фев

Британските музикални награди "БРИТ" Лондон, Великобритания

Церемония в арена "O2" за връчването на британските музикални награди "БРИТ".

Номинациите са обявени на 13 януари 2019 г. Певиците Ан-Мари и Дуа Липа водят с по четири номинации за наградите. Песента на Ан-Мари "2002" е номинирана за най-добър британски сингъл и за британски видеоклип на годината. Дуа Липа е номинирана в категорията за британски сингъл с "IDGAF", както и с "One Kiss" - съвместната и песен с диджей Калвин Харис. Двете песни са номинирани и за британски видеоклип на годината. В категорията за най-добра британска солова изпълнителка са номинирани Ан-Мари, Флорънс енд дъ Машин, Лили Алън, Джорджа Смит и Джес Глин. Името на Джес Глин също се споменава в четири категории, включително и британска солова изпълнителка и британски сингъл за "I'll be There". Тя участва и в песента "These Days" на "Рудиментъл", заедно с Дан Каплан и Макълмор, който е номиниран за британски сингъл и британско видео на годината. Джорджа Смит и Джордж Езра са с по три номинации за наградите БРИТ. Джордж Езра е номиниран за най-добър британски изпълнител, британски сингъл ("Shotgun") и най-добър албум ("Staying at Tamara's").

В категорията за най-добър британски солов изпълнител са номинирани и Сам Смит, Крейг Дейвид, Афекс Туин и Гигс. В категорята за най-добър албум са номинирани "Staying at Tamara's" на Джордж Езра, "High as Hope" на Флорънс енд дъ Машин, "A Brief Inquiry into Online Relationships" на "1975", "Speak Your Mind" на Ан-Мари и "Lost & Found" на Джорджа Смит. За втори път в историята на наградите в тази категория са включени повече жени, отколкото мъже. В категорията за най-добра британска група са номинирани "Арктик мънкис", "1975", "Горилаз", "Литъл микс", "Иърс енд иърс".

В международните категории са номинирани Дрейк, Еминем, Камази Уошингтън, Шон Мендес, Травис Скот, Карди Би , Камила Кабело, Ариана Гранде, Джанел Моне, Кристин енд дъ Куинс, Найл Роджърс и "Шик". Тазгодишният носител на наградата "Изборът на критиците", която се присъжда на перспективен млад изпълнител, е Сам Фендър. С общо изпълнение на церемонията ще се представят Калвин Харис, Дуа Липа, Сам Смит и "Раг ен Боун ман". В церемонията със свои изпълнения ще участват още "Литъл микс", Джордж Езра и Джордж Смит.



Европа


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш