СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

20 Окт

Кино-литературен фестивал "Синелибри" НДК, зала 1, 19.00 ч.

Откриване на петия Международен кино-литературен фестивал "Синелибри" под мотото: "Петото измерение" - продължава до 20 октомври.

Официално ще бъдат представено журито на фестивала, което е с председател френският актьор и продуцент Кристоф Ламбер. В журито е и шведският писател и журналист Давид Лагеркранс, френският режисьор от румънски произход Раду Михайлеану, италианската актриса Лоредана Каната и българската актриса Ирини Жамбонас. Директорът на фестивала Жаклин Вагенщайн ще има приветствие към гостите. Акустично представяне ще има певицата Мила Робърт. Ще бъде показана копродукцията на Франция и Италия "Офицер и шпионин", адаптация по бестселъра на Робърт Харис.

През 2019 г. културното събитие ще се състои в София, Пловдив, Варна, Бургас, Габрово, Велико Търново и Стара Загора. Фестивалът включва селекция от 55 филмови продукции, завършени през последната година, а конкурсната програма включва 11 филма, вдъхновени от разнообразни по характер литературни произведения. Зрителите ще станат свидетели на филмови и литературни премиери, ще се срещнат с кинорежисьори и хора от света на изкуството, образователни събития и конкурси. Фестивалът, който е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г., се провежда с подкрепата на програма "Култура" на Столичната община, Национален фонд "Култура", Национален филмов център, фонд "Култура" на община Варна, община Бургас, община Габрово.Кино


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш