СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

2 Май

Международен конкурс "Звукът на времето" Велико Търново

Шести Международен конкурс за вокална и инструментална музика "Звукът на времето" - продължава до 5 май. Съорганизатор на конкурса е община Велико Търново.

В конкурса ще участват повече от 350 изпълнители. Участниците, на възраст от 5 до 25 години, ще се състезават в два раздела - за вокалисти и за инструменталисти. Над 100 са заявилите участие инструменталисти. Те ще се представят в Изложбените зали "Рафаел Михайлов" пред жури с председател Симеон Щерев. На сцената в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" ще покажат своите вокални възможности над 250 изпълнители на поп-, рок- и джазмузика, както и на стилизиран фолклор.

В конкурса ще участват гости от Сърбия, Хърватия, Полша, Русия, Румъния и Ирландия. В програмата на фестивала е обособен специален раздел за авторска творба, посветена на Велико Търново. През 2019 г. са отличени двама участници - Радослав Талев от Габрово - с композиция за китара, и Станимир Демирев от Велико Търново - с разработка за акордеон. Творбите с авторските права за тях ще бъдат предоставени на община Велико Търново. Сред съпътстващите прояви са уъркшоп за деца - за поп- и джазпеене, ръководен от Нели Маринкова и Георги Янков, представяне на възможностите на дигиталния акордеон от доц. Добрин Митев, както и детско музикално шоу с участието на композитора Андрей Дреников.Концерти


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш