СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

2 Ное

Президентът на Швейцария на посещение в България

Официално посещение на президента на Швейцария Дорис Лойтхард в България по покана на президента Румен Радев. Церемонията по официалното посрещане на Дорис Лойтхард на площад "Св. Александър Невски" ще започне от 10.30 ч. Президентът на Швейцария ще поднесе венец пред паметника на Незнайния воин.

В 10.55 ч. двамата президенти ще имат среща "на четири очи" в президенството, след което от 11.10 ч. ще започнат пленарните разговори на официалните делегации на България и Швейцария. Сред темите на разговор между двамата президенти се очаква да бъдат перспективите за последващо задълбочаване на двустранните отношения между България и Швейцария, насърчаването на двустранния икономически обмен и взаимните инвестиции, сътрудничеството в областта на науката, културата и образованието.

От 12.05 ч. в Гербовата зала Румен Радев и Дорис Лойтхард ще дадат пресконференция за медиите. Президентът на Швейцария Дорис Лойтхард ще участва в церемонията по официално закриване на Форума за дуално образование по проект "Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система", който ще се състои от 15.00 ч. в "София хотел Балкан".

От 16.00 ч. в Софийския университет "Св. Климент Охридски" президентите на България и на Швейцария ще дадат началото на публична дискусия на тема "Европа - по пътя на дигиталното бъдеще". В рамките на официалното си посещение в България, Дорис Лойтхард ще има среща и с министър-председателя Бойко Борисов.Президент


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш