СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

2 Окт

Фестивал на изкуствата Бургас

На 1 октомври от 18.00 ч. в Експозиционен център "Флора" Татяна Лолова ще представи своите "Дневници и делници" със специалното участие на редактора на книгата Георги Тошев, а от 19.30 ч. е Живко Петров представя авторския си албум "TEN".

Официалното откриване на фестивала ще бъде на 2 октомври 2019 г. в Драматичния театър "Адриана Будевска" с представяне на автобиографичната книга за певицата Богдана Карадочева "Богдана Карадочева и на 20, и на 30 х две".

В програмата на фестивала са включени премиера на новия солов албум "TEN" на пианиста Живко Петров, Теа Денолюбова и Христо Мутафчиев ще представят книгата "Черно на бяло". В Драматичния театър "Адриана Будевска" ще бъде представена постановката "Трима мъже и една Маргарита." на Държавен сатиричен театър "Алеко Константинов" с автор и режисьор Лиза Шопова.

На 4 октомври 2019 г. премиера ще има книгата "Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира", която ще бъде представена от актьора Явор Милушев. На 4 октомври от 19.30 ч. в Държавната опера в Бургас ще има премиера на първата в света танго опера на Астор Пиацола "Мария от Буенос Айрес". Творбата събира в едно танго, поезия и класическа музика. Неин режисьор е Веселка Кунчева, диригент - Константин Добройков, с участието на Люси Дяковска, оркестърът, хорът и балетът на Държавна опера в Пловдив. Фестивалът ще бъде закрит с изложба на Женя Адамова, Емануела Ковач, Румен Читов, Даниел Мирчев и Стефан Божков. По-рано същия ден бургазлии и гостите на града ще имат възможност да се срещнат със Захари Карабашлиев, който ще представи книгата си "Жажда".

На 3, 4 и 5 октомври 2019 г. от 18.00 ч. в експозиционния център "Флора" ще гостува Международният фестивал за късометражно кино "Карантината", когато ще има безплатни прожекции на игрални, документални, експериментални филми и анимация.Фестивали


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш