СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

2 Яну

Концерт "Музиката на Европа" Концертен комплекс "България", 19.00 ч.

Софийската филхармония в партньорство с Националната музикална академия (НМА) "Проф. Панчо Владигеров" ще представи 28 концерта с музиката на 28-те страни-членки на Европейския съюз с участието на български музиканти, студенти от НМА и музиканти от някои от страните членки на ЕС.

Концертите ще се състоят всеки понеделник от 19:00 ч. от м. януари до м. юни 2018 г. в концертен комплекс "България". Първият концерт е посветен на Естония - страната, от която България приема от 1 януари 2018 г. председателството на Съвета на ЕС. В програмата ще звучи музиката на естонския композитор и дисидент Арво Пярт в изпълнение на Павел Златаров - цигулка, Маргарита Илиева - пиано, Иво Александров - контрабас и със специалното участие на проф. Борислава Танева. Последният концерт в цикъла е посветен на Австрия - страната, която ще приеме председателството на Съвета на ЕС от България.

Проектът "Музиката на Европа" се реализира с финансовата подкрепата на програма "Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г." на Национален фонд "Култура".Култура и изкуство през месец Януари

2

Яну

Концерт "Музиката на Европа"

Култура и изкуство


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш