СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

19 Юни

"Световен театър в София"

С танцов спектакъл "Хаканаи" - визуално 3D пътешествие между въображението и реалността се открива 12-ият "Световен театър в София" .

Организатор е фондация "Виафест" съвместно със Столична община. Осъществява се в партньорство с Гьоте институт, Френския институт, Италианския културен институт, Чешкия център и Британския съвет в София, фондацията "Америка за България" и с подкрепата на Министерството на културата и Националния фонд "Култура". Домакини на спектаклите са Народният театър, Театър "Азарян" - НДК, Младежкият театър "Николай Бинев", Домът на киното и Синема сити. Всички спектакли са с превод на български език. Изданието на платформата за представяне на столична сцена на чуждестранни постановки от Международния театрален фестивал "Варненско лято" включва шест заглавия от различни жанрове - от Германия, Франция, Италия, Чехия, Русия и Великобритания. Основен акцент на изданието през 2018 г. ще бъде съвременният политически и документален театър, представен с постановка "Власт и съпротива" на Шаушпил - Хановер по романа на Илия Троянов, в копродукция с Дойчес театер - Берлин, с участието на Самуел Финци (18 и 19 юни, Народен театър "Иван Вазов"), "Хаканаи" /Франция/ (4 юни, Театър "Азарян"), "Планината Чирчео" /Италия/ (8 юни, Театър "Азарян"), "Неудачници" /Чехия/ (11 юни, Младежки театър "Николай Бинев").

Програмата включва и две прожекции - трагедията по Уилям Шекспир "Юлий Цезар" на "Национален театър - Лондон, на живо", с подкрепата на Британския съвет в България (9 юни, "Синема сити") и спектакълът "Три сестри" на руския режисьор Тимофей Кулябин (9 юни, Дом на киното). "Световен театър в София" е в Календара на културните събития на Столичната община.Театър, Опера, Балет


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш