СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

18 Май

Виенски икономически форум НДК

Виенски Икономически Форум - Софийски разговори 2018 под мотото "Политиката среща икономиката", организиран от българското председателство на Съвета на ЕС.

Виенският икономически форум е учреден през м. април 2004 г. във Виена, Австрия, като българска инициатива с цел насърчаване на регионалното икономическо сътрудничество между държавите членки на форума, включени в региона от Адриатическо до Черно море. Форумът има статут на международна неправителствена организация и консултативен статут към Съвета на ООН за икономическо и социално развитие (ИКОСОС).

Целта на срещата в София е да се улесни обмяната на мнения между демократично избраните лидери на държавите от Западните Балкани и ръководни представители на регионалната и международната икономика, да се създадат условия за дискусия за прагматично ориентирано и по-интензивно регионално сътрудничество и да се търсят решения в различни сектори на регионалната икономика.

Във форума ще участват регионални лидери от Западните Балкани заедно с представители на регионалната, европейската и международната икономика, чиито интереси са фокусирани върху регионалното сътрудничество като част от европейската интеграция и върху значението на инвестициите за растежа и стабилността в региона. Австрия, страната председател на Съвета на ЕС след България, ще организира юбилейна 15-а среща на Виенския икономически форум - Виенски диалог за бъдещето 2018 на 19 ноември 2018 г. във Виена, Австрия, под същото мото "Политиката среща икономиката".България и ЕС


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш