СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

18 Фев

Британски музикални награди "БРИТ"

Церемония в арена "O2" за връчването на 40-ите британски музикални награди "БРИТ". През 2020 г. по повод 40-ата церемония за връчването на наградите организаторите въвеждат промени, свързани с формата на церемонията и обновяване на категориите. Наградата "Изгряваща звезда" ще замени досегашната награда "Изборът на критиците". За първи път носителят на отличието ще се представи със свое изпълнение по време на шоуто. Категорията за британски пробив ще бъде заменена с категория за най-добър нов изпълнител. Категорията за британски сингъл вече ще бъде за песен на годината.

Церемонията освен това ще се фокусира върху артистите, на които ще бъде предоставен по-голям творчески контрол. В рамките на шоуто ще бъдат връчени по-малко награди - 9 на брой, за да може да бъдат изпълнени повече песни. Деветте категории са за самостоятелен изпълнител, самостоятелна изпълнителка, най-добра група, най-добър нов изпълнител, "Изгряваща звезда", песен на годината, албум на годината, международен самостоятелен изпълнител и международна самостоятелна изпълнителка. Номинациите за наградите са обявени на 12 януари 2020 г. Рапърът Дейв и шотландският певец и композитор Луис Капалди получават най-много номинации - по 4. Двамата ще се съревновават помежду си за наградите в едни и същи категории - най-добър самостоятелен изпълнител, най-добър нов изпълнител, песен на годината и албум на годината.

Рапърът Стормзи е номиниран за най-добър самостоятелен изпълнител, за песента си "Vossi Bop" и за албума си "Heavy Is the Head". В категорията за най-добър самостоятелен изпълнител са номинирани също певецът Хари Стайлс, който става известен като член на групата "Уан дайрекшън", и певецът Майкъл Киуанука. Те също получават номинации за албумите си съответно "Fine Line" и "Kiwanuka". Певицата Мейбъл е номинирана за песента си "Don't Call Me Up" и също в категориите за най-добра самостоятелна изпълнителка и най-добър нов изпълнител. В категорията за най-добра самостоятелна изпълнителка са номинирани също Фрея Райдингс, Еф Кей Ей Туигс, Чарли Екс Си Екс и Махалия. В категорията за група на годината са номинирани "Колдплей", "Фоулс", "Бастил", "Ди Блок Юръп" и "Бринг ми дъ хърайзън". В категорията за най-добър международен самостоятелен изпълнител са номинирани Брус Спрингстийн, Бърна Бой, Пост Малоун, Дърмот Кенеди и Тайлър дъ Криейтър. В категорията за най-добра международна самостоятелна изпълнителка са номинирани Ариана Гранде, Били Айлиш, Камила Кабело, Лана Дел Рей и Лизо. Британско-ямаиканската певица Селест ще получи наградата "БРИТ" в категорията "Изгряваща звезда", която се присъжда на изпълнители с изгледи за огромен успех. Сред носителите на наградата, учредена през 2008 г., е Адел, Флорънс Уелч, Ели Голдинг, Джеси Джей, Емили Сандей, Том Одел, Сам Смит, Джеймс Бей, Джак Гарат и Раг ен Боун Ман, Джорджа Смит и Сам Фендър.Европа


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш