СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

17 Сеп

Фестивал на младите в изкуството "Виа Понтика" Балчик

Организатор е сдружение "Виа Понтика-2010" с финансовото съдействие на община Балчик. Във фестивала ще се включат студенти - млади художници, музиканти, актьори от университети в Черна Гора, Сърбия, Македония, Румъния и България.

Празниците ще бъдат открити от Красимир Ранков - председател на сдружение "Виа Понтика - 2010", и кмета на община Балчик Николай Ангелов. Откриването на фестивала ще бъде с комедийния офис-трилър "Методът Грьонхолм" в Народно читалище "Паисий Хилендарски". Акцент във фестивалната програма през 2018 г. ще бъде калиграфията. Паралелно с изложбата на студенти от Ниш, Белград, Букурещ и София, в рамките на форума ще се проведе и творческо ателие по калиграфия, на което лектори и ръководители ще бъдат проф. д-р Кристина Борисова и Жаклина Жекова, докторант в катедра "Плакат и визуална комуникация" в Националната художествена академия в София. Сред гостуващите събития са фотографската изложба на Дамян Хаджииванов "Маски ? II" и спектакълът "Нирвана" на Драматично-куклен театър "Васил Друмев" в Шумен. В театралния афиш са включени постановките "Прелестите на изневярата" и "Плешивата певица". В залата на културно-информационния център "Мелницата" и в Каменна зала в Културен център "Двореца" ще се представят студенти, изучаващи актьорско майсторство, от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и от Университетския театър в Нов български университет.За най-малките зрители са спектаклите "Седемте козлета и вълкът" и "Таласъмът Тропалан".

Ще бъде представена изложба живопис на автори от Македония, Черна гора, Румъния и България. В програмата е и концертът на Пиано квартет "Анимато" от Университета по изкуствата в Белград и съвместната изява на Дуо "Колаж" и възпитаници на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". В заключителния концерт на 18 септември 2018 г. в читалище "П. Хилендарски" ще бъдат представени песни от популярни мюзикъли.Фестивали


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш