СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

17 Сеп

"КвАРТал фестивал" София

Трети "квАРТал Фестивал" под мотото: "РЕстарт: квАРТал фестивал vol.3 отвръща на времето!" - РЕстарт/ РЕнесанс/ РЕинкарнация/ РЕакция/ РЕвизия/ РЕпродуциране/ РЕгенерация/ РЕ - до 16 септември.

Организатори на фестивала са творческият колектив "квАРТал", чиито членове работят в района или имат лично отношение към него и всичко случващо се там и търсят решения на проблемите със средствата на изкуството. Богатата култура, архитектура и история на творческата зона квАРТал ще са в основата на фестивала през 2018 г. - Европейската година на културното наследство. В квАРТал колектив са Домът на киното, "Артфондация ДОМА, "SOHO - Софийска холистична коуъркинг компания", Sito Studio, дружество "Архитектурно наследство", Френч 75, GoMarvel Creative Solutions и Александра Генова. Фестивалът ще преобрази карето между бул. "Мария Луиза", бул. "Раковски", бул. "Сливница" и бул. "Левски" и е посветен на Европейската година на културното наследство 2018 г. Един от акцентите ще бъде градската стрийт култура и изкуство, най-вече графити изкуството.

През 2018 г. е планирана специална акция по населване на празните, незаселени пространства в зоната на квАРТал. Всички незаселени пространства ще бъдат идентифицирани и картографирани, като в рамките на фестивала ще се организират опознавателни разходки за всички заинтересовани - артисти и творчески бизнеси, които търсят място за своята дейност. И през 2018 г. главната цел на "квАРТал фестивал" е представяне на огромния потенциал и богатото културно наследство на стария еврейски квартал.Фестивали


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш