СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

17 Сеп

Фестивал "Нощ/Пловдив 2017" Пловдив

Основен организатор и инициатор на фестивала е фондация "Отворени изкуства" Форумът е в рамките на Есенния салон на изкуствата в Пловдив (22 август-4 ноември 2017). Програмата включва изложби, концерти, пърформанси, работилници и музикални събития на повече от 70 локации в града.

Целта на организаторите е да представи "Нощ/Пловдив 2017" като мултижанров фестивал, включващ няколко основни теми, насочени към различни интереси на посетителите. В първата вечер, от 19.00 ч. до полунощ, ще бъдат отворени музеите, галериите и ателиетата. По-рано през деня ще бъде открита и юбилейната изложба на фондация "Отворени изкуства". Ще бъдат експонирани архиви, инсталации, произведения, свързани с темите и дейността на организацията. На 15 септември са изложбите на пловдивските студенти по изкуства от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в ателиетата на Зеленото и Синьото училище в Стария град, които за първа година участват в инициативата. В ново крило, Регионалният исторически музей ще покаже историята на банковото дело в България, а Музеят на авиацията в Крумово ще запознае посетителите с темата за Космоса. През последната вечер акцентите в програмата са градските пространства и международната част от кураторската програма.

За детската публика, на 15 и 16 септември, организаторите ще предложат събития под мотото "Малката Нощ". Сред тях са работилници за графични и иконописни техники. През последния ден в програмата са уъркшопи, разходки в градското пространство със специална технология, която променя усещането за реалност и сетивните възприятия, изложби и прожекции.Култура и изкуство


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш