СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

17 Юни

Връчване на музикални награди "Ем Ти Ви" Санта Моника, щата Калифорния, САЩ

Номинациите са обявени на 14 май 2019 г. Водещ на церемонията ще бъде американският актьор Закари Леви, който е номиниран в категориите за най-добър герой и за най-добро комедийно изпълнение за филма "Шазам!" Филмът "Отмъстителите: Краят", сериалът "Игра на тронове" и документалният филм "РБГ" са с по четири номинации за наградите. Филмът "РБГ" за съдийката от Върховния съд на САЩ Рут Бейдър Гинсбърг - изявена феминистка, бореща за равноправие между половете, е номиниран в категорията за най-добър документален филм.

Сред номинациите за продукцията са също за най-добър екранен бой (Рут Бейдър Гинсбърг срещу неравноправието) и за действителен герой (Рут Бейдър Гинсбърг). В категорията за най-добър филм са номинирани филмът "Отмъстителите: Краят", "Черен в клана", "Спайдърмен: В Спайди-вселената", "Един нов кошмар", "На всички момчета, които съм обичала преди ". В категорията за най-добро телевизионно шоу са номинирани сериалите "Игра на тронове", "Голямата уста", "Ривърдейл", "Призраци в къщата на хълма" и "Schitt's Creek".

В категорията за най-добро изпълнение във филм са номинирани Амандла Стенбърг за "Омразата, която сееш", Лейди Гага за "Роди се звезда", Лупита Нионго за "Един нов кошмар" ("Us"), Рами Малек за "Бохемска рапсодия" и Сандра Бълок за "Кутия за птици". В категорията за най-добро изпълнение в телевизионно шоу са номинирани Емилия Кларк за "Игра на тронове", Елизабет Мос за "Историята на прислужницата", Джина Родригес за "Непорочната Джейн", Джейсън Мичъл за "The Chi" и Киърнан Шипка за "Смразяващите приключения на Сабрина".

В категорията за най-добър герой са номинирани Робърт Дауни младши за "Отмъстителите: Краят", Мейзи Уилямс за "Игра на тронове", Закари Леви за "Шазам!", Бри Ларсън за "Капитан Марвел" и Джон Дейвид Уошингтън за "Черен в клана". В категорията за най-добър злодей са номинирани Джош Бролин за "Отмъстителите: Краят", Джоди Комър за "Убивайки Ийв", Джоузеф Файнс за "Историята на прислужницата", Лупита Нионго за "Един нов кошмар" ("Us") и Пен Баджли за "Ти".САЩ


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш