СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

15 Юни

Фестивал на азиатската култура - "Магията на изтока" Борисовата градина, от 10.00 ч. до 20.00 ч

Третото издание ще представи изкуството и културата на 16 държави от континента на изгряващото слънце на Лятната естрада и прилежащите алеи в Борисовата градина.

Фестивалът, организиран по инициатива на посолство на Индонезия в България, и съвместно с посолствата на Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Ирак, Иран, Китай, Обединени арабски емирства, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония, и тази година е посветен на каузата на фондация "За Нашите Деца" - сигурна семейна среда за всички деца и подкрепа на родителите още от първия миг на раждането на детето. Средствата от събитието организацията ще инвестира в подкрепа на уязвими семейства в риск от раздяла и ще спаси от изоставяне поне 15 деца в ранна възраст.

През 2019 г. фестивалът ще предложи богата и пъстра програма с танцови изпълнения, музикални, театрални и бойни изкуства на лятната естрада. Изложбените шатри на всяко посолство ще предлагат сувенири-уникати, аксесоари, екзотични храни и напитки, средствата от продажбата на които ще допринесат за благотворителната кауза. Атрактивната програма ще бъде допълвана от зона за йога и релакс, уроци по традиционни източни танци, ателиета по рисувана коприна, древни настолни игри и много други активности, в които всеки може да се включи свободно. Събитието се осъществява в партньорство с Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Министерство на културата и Столична община. Фестивалът на азиатската култура в София се провежда за първи път в България през 2017 г.Фестивали


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш