СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

14 Май

Форум за международно сътрудничество "Един пояс - един път"

Форум за международно сътрудничество "Един пояс - един път" в рамките на икономическия план "Нов път на коприната" - продължава до 15 май.

Инициативата "Един пояс - един път" е обявена от Китай през 2013 г. и оттогава над 40 държави и компании са сключили споразумение за сътрудничество с нея. През 2016 г. преките китайски инвестиции в 53 страни по протежение на "Пътя на коприната" възлизат на 14,53 млрд. долара, а стойността на търговските спогодби с китайски фирми и консорциуми от 61 страни се изчислява на 126,03 млрд. долара. Към 25 април 2017 г. участие във форума са заявили над 28 държавни ръководители, сред които тези на Турция, Русия, Казахстан, Швейцария, Узбекистан, Унгария, Италия, Сърбия, Испания, Полша, Аржентина, Чили, Малайзия, Филипините, Индонезия, Беларус и Виетнам. На форума ще бъде обсъден постигнатият досега напредък и ще бъдат представени първите резултати от тези усилия.

Паралелно с това ще се търси и възможност за постигане на споразумение или за изготвяне на декларация по най-значимите следващи мерки за сътрудничество, които да бъдат набелязани и съобразени с различните национални стратегии за развитие. В рамките на форума, в присъствието на председателя на КНР (президента на Китай) Си Цзинпин са предвидени и срещи, на които ще се говори за координиране на политики, за развитие на инфраструктурата, за разширяване на търговията и за икономическа интеграция.Азия


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш