СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

13 Юли

Заседание по делото срещу Динчер Хаджиев Добрич

Заседание по делото за престъпление по служба срещу Динчер Хаджиев - областен управител на Добрич от 2005 г. до 2008 г., и още двама души - бившият директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" в областната управа Пламен Ганев и Костадин Великов - началник на отдел "Създаване и поддържане на кадастър" в Службата по кадастър в Добрич. Ход на делото е даден през 2015 г.

Според обвинителния акт тримата подсъдими са нарушили служебните си задължения и при продажбата на поземлени имоти в Добрич и Шабла. От бившия областен управител се търси наказателна отговорност за шест сделки със земя, която е била част от капитала на специализираната болница за рехабилитация "Тузлата" в Балчик. Според Окръжната прокуратура Динчер Хаджиев е превишил властта и правата си като е извършил действия от компетентността на болницата, от което са настъпили значителни вредни последици за лечебното заведение.

На последното заседание по делото на 30 май 2017 г. са предоставени по искане на защитата допълнителни справки от Агенцията по кадастъра, Държавното ловно стопанство и районния съд в Балчик,както и от областната управа в Добрич.Съд


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш