СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

12 Май

Фестивал "Друмеви театрални празници" Драматично-куклен театър "Васил Друмев"

28-и международен фестивал "Друмеви театрални празници "Нова българска драма" . Културното събитие е посветено на 185 години от рождението и 140 години от смъртта на Добри Войников /10 ноември 1833-27 март 1878/.

Фестивалът ще бъде открит в Деня на град Шумен - 11 май , от 18.30 ч. пред сградата на театъра, след което ще бъде представена премиерата на спектакъла "Началото на криворазбирането", по пиесата на Добри Войников "Райна Княгиня" и материали на чужденци, посетили Шумен.

Съорганизатори са Министерството на културата, община Шумен, сдружение "Нова българска драма", Драматично-куклен театър "Васил Друмев". Жури на фестивала ще бъдат театроведът проф. Камелия Николова, сценографът доц. Мира Каланова, режисьорът Неда Соколовска, режисьорът Недялко Делчев и актьорът Ириней Константинов. На трите сцени на шуменския театър по време на фестивала ще се играят 13 спектакъла, от които 9 са включени в конкурсната програма, 5 са текстовете, които ще бъдат представени в направление "Авторски прочит".Театър, Опера, Балет


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш