СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

11 Сеп

Театрален фестивал "Сцена на кръстопът" Пловдив

С постановката "Руски мармалад. PostChekhov" от Людмила Улицкая на Пловдивския драматичен театър се открива 21-ият международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" под мотото: "Театъра Пътят" - продължава до 23 септември.

Форумът, който е в рамките на Есенния салон на изкуствата в Пловдив (22 август-4 ноември 2017), е част от Културния календар на Пловдив и се реализира с финансовата подкрепа на община Пловдив и Министерство на културата. Медиен партньор на фестивала е Българската телеграфна агенция.

Фестивалът ще почете двама български творци, свързани с театъра - режисьора Юлия Огнянова и драматурга Константин Илиев. Юлия Огнянова ще бъде представена чрез филма "Това име го забравете" на режисьора Боян Папазов и оператора Иван Тонев. По време на фестивала ще бъде отбелязана и 80-годишнината от рождението на писателя Константин Илиев. Затова един от акцентите в програмата ще бъде спектакълът "Великденско вино", чиято премиера в Пловдив ще бъде на 20 септември 2017 г.

На 11 септември 2017 г. премиерно ще се играе и спектакълът "Момчето от последния чин" на Пловдивския театър. Фестивалните заглавия в програмата са 19, като са подготвени и множество съпътстващи събития. Освен българските театри, сред които Народния театър "Иван Вазов", Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов" , Театър 199 "Валентин стойчев", Театър "София", Младежкия театър "Николай Бинев", Столичния куклен театър, Драматично-кукления театър "Иван Радоев" в Плевен, Драматично-кукления театър "Иван Димов" в Хасково и други, фестивалът ще посрещне и трупите на Шекспировия театър от Великобритания, Академичния театър на Львов от Украйна и Държавния театър на Измир от Турция. Партньори на фестивала са домакините от Драматичния театър в Пловдив, община Пловдив и Министерство на културата.Театър, Опера, Балет


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш