СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

11 Юни

Театрален фестивал "Варненско лято" Варна

27-и Международен театрален фестивал "Варненско лято" под мотото "Преливащи се театрални реалности" - продължава до 11 юни.

Програмата ще е в четири модула: "Българска селекция", "Международна селекция", "Програма Шоукейс" и "Паралелна програма". Повече от 30 събития ще бъдат представени на сцените на Драматичния театър, Държавния куклен театър, Градската художествена галерия "Борис Георгиев" и др. Фестивалът ще бъде открит с представлението"Опит за летене" от Йордан Радичков на режисьора Стоян Радев, постановка на Народния театър "Иван Вазов". В българската селекция на фестивала всеки спектакъл има своите постижения в актьорската дейност и сценографията. И през тазгодишното издание на проявата ще бъде реализирана програмата "Интермецо", която се прави съвместно с музикалния фестивал "Варненско лято".

В рамките на тази програма ще бъде прожектирана на живо от "Метрополитън опера" в Ню Йорк "Аида" на Джузепе Верди. В международната селекция са включени шест представления, сред които е постановката на "Театро Сардиния" - "Макбет", по мотиви от Уилям Шекспир, с участието само на мъже, и спектакълът "Чайка" на Македонския народен театър - Скопие, Северна Македония. Над 20 са международните участници в програмата "Шоукейс" на фестивала.Театър, Опера, Балет


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш