СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

11 Мар

Президборна дискусия за образованието

Национална мрежа за децата – обединение на 144 граждански организации от цялата страна, които работят за и с деца и семейства и Институт за прогресивно образование – организация, член на Мрежата, работеща за подобряване на качеството на преподаване и учене в българските училища, организират дискусия за представяне на предизборните програми на политическите партии в областта на образованието.

 

Предизборният дискусионен форум „Образованието – диалог за бъдещето тук и сега” е част от системните усилия на Национална мрежа за децата и Института за прогресивно образование за осигуряване на достъп до качествено образование за всяко дете.

 

Целта на форума е да даде трибуна за представяне на визиите на партиите и коалициите за развитие на българското образование и на политиките, които те биха провели, ако влязат в следващия парламент.

 

По този начин се работи за утвърждаване на нов модел и култура на публичен диалог между политическите партии, експертите и гражданите – съзидателен, отговорен, ангажиращ и уважаващ различната гледна точка.

 

Предизборната дискусия ще се състои на 11 март 2017 г., събота, във фоайето на Университета по архитектура, строителство и геодезия, бул. „Христо Смирненски“ № 1. Форумът е с начален час 9.00 часа.

 

В дискусията са поканени за участие всички основни партии и коалиции, граждански организации, заинтересовани институции, синдикати, граждани и медии. Участието на политическите сили е последователно във времето, за да се гарантира възможност за спокойно представяне на всяка платформа и позиция за бъдещето на българското образование.

 

Всички партии са получили предварително 10 въпроса, подготвени от организаторите, които да засегнат в изложенията си. След това е предвидено време за отговори на въпроси от участниците в залата. Гостите ще имат възможност да формулират и предоставят писмено свой въпрос към конкретната политическа формация - предварително или докато тече представянето й.

 

Въпроси могат да се изпращат предварително (в срок до 10 март 2017 г., 17.00 ч.) на следните имейли: info@progresivno.org и office@nmd.bg.

 

След всяка презентация водещият ще зададе обобщените въпроси от гостите в залата. Водещ на събитието ще бъде журналистът от БНТ Иво Никодимов.

 

Не се предвижда дебат между самите представители на политическите партии и съгласно българското законодателство няма да се допуска каквато и да е политическа агитация в залата.

 

Резултатите от дискусията ще бъдат обобщени и анализирани, за да се търси консенсус за развитие на образованието като първостепенен национален приоритет. Промяната в образованието изисква политическа смелост, доверие между участниците и ясни стъпки за изпълнение, смятат от Национална мрежа за децата и Институт за прогресивно образование, и именно затова организират предизборния форум.

 

Ако българското образование е важна тема за вас и вие също искате да чуете ключови моменти от програмите на основните политически партии, включете се в дискусионния форум „Образованието – диалог за бъдещето тук и сега“. Местата са ограничени, затова е необходима предварителна регистрация.Други


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш