СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

11 Ное

Ден на самотните сърца (11/11) в Китай

Ден на самотните сърца (11/11) - ден на големите разпродажби в Китай. Денят на "двойната единайсетица", нещо като анти Свети Валентин, е обявен от компанията за онлайн търговия "Алибаба" през 2009 г. по вдъхновение от Черния петък в САЩ, когато в края на ноември потребителите се втурват да пазаруват. Денят на самотните сърца се празнува на 11 ноември, защото числото 11 според вярващите в магията на числата китайци напомня за самотните мъже и жени.

През 2009 г. компанията "Алибаба" започва да рекламира деня като възможност необвързаните хора да си купят стоки онлайн с голяма отстъпка, за да се поглезят. Оттогава и другите компании за електронна търговия в Китай предлагат свои промоции в този ден, като се продава всичко - от електроника и дрехи до козметика и храни с големи отстъпки. Компанията "Алибаба" продава стоките чрез платформите "Тмол"l и "Таобао", както и чрез магазини на партньори търговци.

През 2017 г. продажбите в Деня на самотните сърца (11/11) в Китай са достигнали 25,4 млрд. долара, с 39 процента повече в сравнение с 2016 г., когато са били 17,73 млрд. долара.Празници


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш