СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

1 Авг

Лятна академия за деца и ученици към НХА

Откриване на деветата лятна академия за деца и ученици към Националната художествена академия (НХА).

Лятната академия ще бъде открита с хепънинг "Летящите хора" пред галерия "Академия". Детската академия е дългосрочен образователен проект на НХА, организиран от фондация "Св. Пимен Зографски". Проектът е предназначен за деца и ученици от 6 до 15-годишна възраст. Всеки делничен ден през целия месец август, от 9.00 до 18.00 ч. в ателиетата на НХА най-младите художници ще имат възможност да се докоснат до атмосферата на Националната художествена академия.

Програмата включва занимания по живопис, скулптура и графика, създаване на авторски книжки, изработване на кукли и сувенири, занимания по калиграфия, керамика, текстил, мода. Ще бъдат организирани посещения на галерии и музеи, и участие в работилници с демонстрации на гостуващи артисти. За първа година ще има специални уроци по история на изкуството в модул "Експедиция: изкуството на Европа". В модул "Заедно" безвъзмездно ще бъдат приобщени деца в неравностойно положение. За тях Академията осигурява квалифицирани специалисти от магистърска програма "Арт-терапия". Лятната академия ще завърши с изложба в галерия "Академия". Експозицията с мото "Рисунки и писма от покрива" ще включва най-добрите постижения през творческия август.

На финалния хепънинг, посветен на Международния ден на мира - 21 септември, малките академици ще дефилират в Ревю с техни авторски костюми, ще получат дипломи за участие, подаръци, лакомства и ще пуснат "Летяща инсталация" с послания за мир. Лятната академия е включена в календара на културните събития на София за 2018 година.Общини


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш