СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

1 Апр

Гласуване в ЕП промените за дейността на превозвачи

Гласуване в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент на промените в правилата за дейността на международните превозвачи. Ако комисията успее да вземе решение по текстовете, гласуването от всички евродепутати се очаква да бъде насрочено за минисесията на Европейския парламент в Брюксел на 3 и 4 април 2019 г.

На 27 март 2019 г. председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщава, че отлага за 1 април 2019 г. гласуването на промените в правилата за дейността на международните превозвачи, като посочва, че са постъпили 1224 предложения за изменения на първоначалните текстове и пояснява, че при подобно количество текстове възможностите за допускане на грешки при гласуването са твърде големи. На 10 януари 2019 г. Комисията по транспорт и туризъм одобрява само един от трите доклада, засягащи условията за извършването на международни пътни превози. Това е докладът, в който се посочва, че камионите, извършващи товарни превози в ЕС, трябва да се връщат веднъж на три седмици в държавата, където е регистрирана фирмата собственик. Отхвърлени са двата доклада, свързани с почивките на водачите и техните възнаграждения. Същия ден представители на превозвачите от България, Литва, Полша, Румъния, Словения, Унгария и Хърватия призовават в съвместна декларация Европейския парламент да отхвърли Пакета за мобилност 1, който според бранша задълбочава разцеплението на Европейския съюз и ще навреди сериозно не само на ефективността на транспорта на ЕС, но и на неговата търговия, икономика и общество като цяло.

Едно от неприемливите за превозвачите изискване е нормалната седмична почивка, намалената седмична почивка и всяка седмична почивка от повече от 45 часа да не се ползва в превозно средство, а в други подходящи спални и санитарни условия. Такова настаняване следва да бъде осигурено или платено от работодателя или да бъде в дома на водача или на друго място по избор на водача.ЕС през месец Април

1

Апр

Гласуване в ЕП промените за дейността на превозвачи
2

Апр

Европейски форум за правата на детето
2

Апр

Ден на Европейската гражданска инициатива
2

Апр

Победителите в конкурса на ЕК "#EUmovers"
3

Апр

Европейски форум за миграцията
3

Апр

Минисесия на Европейския парламент
3

Апр

Европейски форум за правата на детето
4

Апр

Минисесия на Европейския парламент
4

Апр

ЕК организира ден посветен на жените предприемачи
4

Апр

Избор на единен кандидат за поста главен прокурор на ЕП
5

Апр

Срещата на министрите на финансите на Еврогрупата
8

Апр

Среща на високо равнище ЕС-Китай
8

Апр

Конференция по повод годишнина от разширяването на ЕС
9

Апр

Конференция по повод годишнина от разширяването на ЕС
9

Апр

Конференция за предизвикателствата пред пазара на труда
15

Апр

Конференция посветена на Стратегията на ЕС за Централна Азия

ЕС


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш