СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

1 Апр

Инициативата "Поход срещу диабета по суша, въздух и вода" Плевен

Прояви в рамките на инициативата "Поход срещу диабета по суша, въздух и вода" - национална дарителска кампания на "Лайънс" движението в България в помощ на българските деца, болни от диабет тип 1.

Националната дарителска кампания събира средства за купуване и предоставяне сензори и трансмитери на всички нуждаещи се деца от България с диабет тип 1, които са около 2000. Походът ще стартира на 30 март 2019 г. и ще продължи до 6 април с разнообразни спортни и развлекателни събития като сухопътният маршрут ще обхване над 20 общини по поречието на Дунав в България и Румъния, а любителите на водните спортове ще могат да се включат в похода чрез водните инициативи по р. Дунав. Участниците в прехода ще могат да се възползват от въздушно приключение с голям топловъздушен балон, който ще бъде издиган в населени места по маршрута. Навсякъде в селищата ще бъде предоставяна информация за диабета, ще бъдат извършвани безплатни тестове за нивото на кръвна захар на всеки желаещ.

Програмата в Плевен предвижда на 1 април посрещане на велошествие и мотошествие на клуб "Огнени сенки" на площад "Възраждане" от 11.00 ч. до 15.00 ч., информационен пункт за похода, "Сладко хоро", измерване на кръвната захар. На помощното игрище зад стадион "Плевен" от 8 до 10 часа ще има полети на граждани с балон. Събитията в Плевен са организирани по идея на Борис Георгиев - президент Лайънс клуб - Плевен, Анастас Балабанов - бивш президент, Бисер Божиков - секретар на клуба, Мариета Павлова - президент Лайънс клуб "Огледало" и вицепрезидента на "Огледало" Мариела Иванова.Благотворителност


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш